Babosdöbréte Község Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

 

VP6-19.2.1.-39-4-17

 

BABOSDÖBRÉTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Göcsej-Zala mente Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-39-3-17 kódszámú, Göcsej-Zala mente Leader Egyesület - Komplex térségi és tematikus szolgáltatások fejlesztése - Gasztro turisztikai szolgáltatás létrehozása, fejlesztése című felhívásra benyújtott 1915152330 azonosító számú VP6-19.2.1.-39-3-17 kódszámú pályázatával 2 997 551 Ft 75,00% intenzitású támogatásban részesült.

 

A fejlesztés célja Babosdöbrétén új közösségi tér, falusi vendégasztal létrehozása volt, kiegészítve a beruházás szórólapokkal és gasztronómiai bemutató rendezvénnyel történő népszerűsítésével is. Mivel Babosdöbréte fontos túraútvonal mentén helyezkedik el, ezért településünk fejlesztésének egyik irányvonala a turizmus. A falusi és bakancsos turizmus iránt érdeklődők körében is egyre nő az igény a helyi ízek, gasztronómiai világ megismerésére, melynek a legkiválóbb alapanyagai a helyben termelt, minden vegyszertől és adaléktól mentes étkek, zöldségek, gyümölcsök és húsok. Emiatt szükségét éreztük a gasztroturisztikai szolgáltatás létrehozásának, ami a turisztikai vonzerőn túl, egyben a lakosság számára elérhető helyi szolgáltatások fejlesztését, új közösségi és rendezvényteret eredményez a településünkön.

 

A fejlesztés elsősorban a környéken újszerűnek számító, a gasztrokultúrában még nem túl elterjedt közösségi téren létrehozott vendégasztalra fekteti a hangsúlyt. A beruházás során egy kültéri pavilon és kemence épült, ahol az érdeklődőket, túra után megpihenni vágyókat falusi vendégasztal várja. A pavilon egy épített kemencével és grillezővel egészült ki. Ezek a megvalósított fejlesztések összehozzák a közösséget és új ételek kipróbálásra inspirálnak. A projekt során népszerűsítő szórólapok készültek, amelyeket elsősorban a helyi és környékbeli lakosság körében terjesztünk. Az itt felsorolt megvalósított fejlesztések hatására nő a község turisztikai vonzereje, gyarapodik a közösségi terek száma. Mindezek mellett a projekt keretében megvalósított beruházás hosszú távon hozzájárulhat a település népességmegtartó erejének fokozásához is.