Kedvezményezett neve Babosdöbréte Község Önkormányzata
A pályázati felhívás neve, kódszáma  VP6-19.2.1.-39-3-17 kódszámú, Göcsej-Zala mente Leader Egyesület - Komplex térségi és tematikus szolgáltatások fejlesztése-Gasztro turisztikai szolgáltatás
létrehozása, fejlesztése
A projekt címe Falusi vendégasztal Babosdöbrétén
A projekt azonosítószáma 1915152330
A szerződött támogatás összege 2 997 551 Ft
A támogatás mértéke 75%
A projekt tervezett befejezési dátuma 2020. augusztus 16.
A projekt tartalmának rövid bemutatása  A fejlesztés célja Babosdöbrétén új közösségi tér, falusi vendégasztal létrehozása. A projektnek része a beruházás szórólapokkal és gasztronómiai bemutató rendezvénnyel történő népszerűsítése is.
Mivel Babosdöbréte fontos túraútvonal mentén helyezkedik el, ezért településünk fejlesztésének egyik irányvonala a turizmus lehet. Ahogy a turisták általánosságban, a falusi és bakancsos turizmus iránt érdeklődők körében is egyre nő az igény a helyi ízek, gasztronómiai világ megismerésére, melynek a legkiválóbb alapanyagai a helyben termelt, minden vegyszertől és adaléktól mentes étkek, zöldségek, gyümölcsök és húsok. Emiatt szükségét érezzük a gasztroturisztikai szolgáltatás létrehozásának, ami a turisztikai vonzerőn túl, egyben a lakosság számára elérhető helyi szolgáltatások fejlesztését (mini bölcsőde, kultúrház) kiegészíti, új közösségi és rendezvényteret eredményez a településünkön. Ebben a gasztronómiai beruházásban a település számára fejlődési potenciált látunk, fontos eszköze és színtere lehet a közösségfejlesztésnek is.
A fejlesztés elsősorban a környéken újszerűnek számító, a gasztrokultúrában még nem túl elterjedt közösségi téren létrehozott vendégasztalra fekteti a hangsúlyt. A beruházás során az önkormányzati ingatlanon egy kültéri pavilon és kemence épül, ahol az érdeklődőket, túra után megpihenni vágyókat falusi vendégasztal várja majd. A tervezett közösségi tér fedett, szerkezete hagyományos, ácsolt, fűrészelt faszerkezet, gyalult megmunkálású és lazúrozott, faanyag védelemmel ellátottan, statika szerint tervezett acél kötő és kiegészítő elemekkel készül. A favázas szerkezet cserépfedést kap, így biztosítva a csapadék védelmet. A tervek szerint a pavilon egy épített kemencével és grillezővel egészül ki.
Fontos számunkra az épített és a természeti környezet, a kulturális értékek bemutatása. A fejlesztés megfelel a lakossági és civil igényeknek, összhangban van az önkormányzat rövid és hosszútávú terveivel, illeszkedik rendezvényeink, programjaink tematikájához.
A fejlesztés összehozza a közösséget és új ételek kipróbálásra inspirál. A rendezvény tér egyben a falu lakosságának gyülekező helyévé válik, egyfajta közösségi tér jön létre, emellett pedig a településre látogatók számára pihenő helyként is funkcionál.
A projekt során népszerűsítő szórólapok készülnek, amelyeket elsősorban a helyi és környékbeli lakosság körében terjesztünk. Ezenkívül gasztronómiai bemutató rendezvény is megvalósul, ahol az érdeklődőket megismertetjük a helyi receptek titkaival és ízelítőt kapnak Babosdöbréte színe, íze javából.
A szabadtéri sütés-főzés egy csodálatos nap keretében mindenki számára pozitív hatású és ezt csak fokozza a finom étel, amit közös erővel alkottunk, és amit együtt elfogyasztunk a végén. A szabadtéri tevékenységre fektetve a hangsúlyt, a csökkentett áram és energia fogyasztás következtében költséget takarítunk meg. A beruházás hatására nő a község turisztikai vonzereje nő, gyarapodik a közösségi tereink száma. A helyi rendezvények számára a hagyományokat tisztelő, a tradíciókra építő, mégis újszerű közösségi tér alakul ki, amely hozzájárul programkínálatunk színesedéséhez, a helyben elérhető kulturális és szórakozási lehetőségek minőségi fejlesztéséhez. A gasztronómiai rendezvények és bemutatók minden korosztály számára érdekesek, összehozzák a lakosságot, alkalmasak a generációk közötti kapcsolatok fejlesztésére is, erősítik a helyi identitástudatot. A projekt hosszú távon hozzájárulhat a település népességmegtartó erejének fokozásához is.