Kedvezményezett neve Babosdöbréte Község Önkormányzata
A pályázati felhívás neve, kódszáma  VP6-19.2.1.-39-4-17 kódszámú, Göcsej-Zala mente Leader Egyesület - Komplex térségi és tematikus szolgáltatások fejlesztése-Bakancsos és/vagy kerékpáros
túraútvonalak szolgáltatás kialakítása, vagy meglévő szolgáltatás továbbfejlesztése
A projekt címe Túrázzunk Babosdöbrétén
A projekt azonosítószáma 1915107000
A szerződött támogatás összege 999 994 Ft
A támogatás mértéke 75%
A projekt tervezett befejezési dátuma 2020. augusztus 16.
A projekt tartalmának rövid bemutatása 

A projekt megvalósítása a helyi és környékbeli bakancsos turizmus minőségi fejlesztését irányozza elő.
A gyalogos túraútvonalak az ország szinte egészét átszövik, kevés olyan tájegység van, ahol ne lenne túrázásra, kirándulásra alkalmas terület. A probléma az utak infrastrukturális elmaradottságában mutatkozik, ami településünkön is jellemző probléma. Mivel kevés a kiegészítő jellegű szolgáltatás az utak mentén, ez hátrányosan hat vissza az adott terület népszerűségére. Célunk ezen terület fejlesztése, mivel a túrázás biztosítja adott térség látnivalóinak környezetbarát és többletértéket hordozó elérést, részben fizikai, részben tartalmi kapcsokkal, ezáltal fokozza az adott térség attraktivitását, meglátogatásának élményjellegét. Elősegíti a nehezebben „hozzáférhető” látnivalók bekapcsolását a turizmusáramba, hozzájárul a rurális területek versenyképességének javításához. A projekt fő célcsoportjának a nyugalomra, természet közelségére vágyókat tekintjük. Legfőképp baráti társaságokra, családokra és a munka világából kikapcsolódni vágyókra számítunk.
Községünk a már meglévő túraútvonal miatt jelenleg is közkedvelt turistacélpont, ezért magas a idelátogatók száma. A projektben alulról jövő kezdeményezést valósít meg, a fejlesztést a község és a környékbeliek javaslatára irányoztuk elő a még nagyobb látogatottság érdekében. Célunk a már meglévő turistaútvonal és térségünk fejlesztése. A túraútvonal mentén szükségét éreztük kényelmi eszközök, padok, pergola kihelyezésének, mivel ezek eddig nem álltak rendelkezésre. A túrázók így pihenhetnek és eső, valamint erős napsütés esetén védelmet élvezhetnek. Az információs tábla és a térkép az erre látogatóknak mutatja be községünk nevezetességeit és látnivalóit, valamint megközelítési lehetőségüket. Jelenleg ezek nem állnak rendelkezésre, a beszerzésük a környező településekkel szembeni versenyhátrány leküzdését segíti. A projekthez tartozó beruházás már régóta szerepelt a terveink között, ám önerőből, a saját költségvetésünk terhére sajnos eddig nem sikerült megvalósítanunk.
A fejlesztés hiánypótló a településen, a helyi és környékbeli bakancsos turizmus minőségi fejlesztését irányozza elő. A megvalósítás révén információs szolgáltatás fejlesztés valósul meg a tájékoztató táblák segítségével. A kültéri térelemek (padok, pergola) kihelyezésével pihenőhelyek alakulnak ki, amelyek hosszabbítják a látogatók településünkön eltöltött idejét, kellemes kikapcsolódást kínálva. Ezen fejlesztések egyben hozzájárulnak a település környezetének fejlesztéséhez, a helyiek életminőség javulásához is.
A beruházás hatására nő a község turisztikai vonzereje. A fejlesztés pozitívan befolyásolja majd az idelátogatók és a helyiek szubjektív tapasztalatát, fokozza az élményt. A kirándulás, túrázás a turizmusnak egy olyan fajtája, amely hozzájárul az egészségmegőrzéshez, környezetbarát, természetközeli, alkalmas a résztvevők környezet- és természetvédelmi szemléletformálásra. A szabadban eltöltött idő összehozza a családokat, baráti társaságokat, de egy helyieknek szervezett túra jó alkalom lehet a közösségépítésre is. Minden korosztály számára hasznos időtöltés, ezért alkalmas a generációk közötti kapcsolatok fejlesztésére is. A projekt hosszú távon hozzájárulhat a település népességmegtartó erejének fokozásához is.